tisdag 5 augusti 2014

Vandring på Kalmarsundsleden

För några veckor sedan begav jag, Malin och Ante oss ut på en vandring på Kalmarsundsleden. Vi startade dagen med att köpa pannbiffmackor på Lotsen som senare skulle bli lunch. Vi parkerade en bil i Slakmörestrand som var slutmålet, sedan började vi vandra från Bergavik, strax norr om centrala Kalmar.

Leden sträcker sig genom tre kommuner, från Bröms i Torsås kommun, via Kalmar, till Björnhultet i norra delen av Mönsterås kommun. Leden är totalt strax över 20 mil, men den biten vi gick var strax över 4 mil.

Bitvis är det ganska tuff terräng med snåriga stigar och ganska dåligt uppmärkt, men över lag är det en bra och vacker led. Man får uppleva hav, skog, ängar och betesmarker. Är man väldigt rädd för hästar och kor, bör man nog undvika denna leden då det är många partier som går just genom häst- och kohagar.

Vandringen tog ca. åtta timmar med lunch- och kaffepause. Detta var betydligt mer än vi räknat med då vi uppskattade sträcken till 3 mil innan vi begav oss ut. Även våra vattenförråd var beräknade till kortare sträcka och det såg länge ut som vattnet skulle ta slut när vi fortfarande hade en bra sträcka kvar. Som tur var hittade vi en vattenkran i en hästhage utanför Törnerum. Därefter hade vi vatten så vi klarade oss hela vägen.

Detta var första vandringen med Runekakor (Recept kommer i eget inlägg). En hemmagjord energikaka som hjälpte oss hålla energinivån uppe genom vandringen.

Karta över leden, förstahjälpen-kit och kaffemuggar. 
De tre viktigaste sakerna! 

Vandringssällskapet Malin och Ante.


Suddig bild då fotografen led av koskräck.

Vacker skog mellan Nyttorp och Slakmöre.


Äntligen framme vid vårt mål Slakmörestrand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar