tisdag 30 september 2014

Så! Då var man anmäld till Wings for Life 2015. Som tidigare deltagare fick man 24 timmars försprång till anmälan samt sitt namn på nummerlappen, ett erbjudande man inte kunde tacka nej till.

Förra årets Wings for Life var mitt första lopp och det sprang jag med en förkylning i kroppen. Trots detta blev det nytt rekord på längd, 14 km innan bilen kom i fatt mig strax efter hamnplanen i Färjestaden. I år är målet 21 km vilket innebär ett snitt på 5:20/km.


fredag 26 september 2014

Kreatursägare Kalle Blake

Ja, ni läste helt rätt. Numera är vi en till i familjen. Vi hälsar Linderödssvinet Amalia välkommen till familjen. Det är dock högst temporärt då det är slakt beräknat till slutet på nästa sommar och fram tills dess bor hon hos Daniel, Jessica och Lo på Daje-gård. (http://www.dajegard.se) Där kommer hon ha det bra! Gå utomhus på stora områden och bara äta ekologiskt foder. (Och lite rester från Kalmar Musteris produktion.)


På träningsfronten är det lugnare. Jag kör på med styrkan, cykel och löpning. Styrkan har blivit lite roligare nu när man lärt känna gymmet lite bättre och till och med fått finbesök av resterande Team BAR några gånger. I löpningen ska jag börja träna upp antalet steg/minut nu. Känner i benen och fötterna att jag borde få upp intensiteten där så man skonar fötterna lite mer och får en bättre energieffektivitet. Ska testa att springa till lite 180 bpm-listor på Spotify.

Nästa vecka är det planerat en sista kajak före vintern och sen Världens Barn-loppet på lördagen. Övrigt på schemat är ett nytt försök i att springa på mornarna. Denna gången genom att frekvent gå upp tidigt varje dag oavsett om jag tränar eller bara dricker kaffe och kollar nyheterna i lugn och ro.


söndag 21 september 2014

Spring för livet 2014

Igår gick det första Spring för livet. Ett lopp arrangerat av organisationen Aldrig Ensam som sprider kunskap och bryter tystnaden kring det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa bland unga vuxna.

Loppet var 5,5 km och tillställningen hölls i joggingspåret ute på Stensö. Den blygsamma startavgiften på 150 kr gick oavkortat till Aldrig Ensams verksamhet, men den inkluderade ändå nummerlapp och en T-shirt som arrangörerna gärna ville att man sprang i. 

Innan loppet startade höll PT-Fia (tydligen känd från både tidningar och radio) i en minst sagt annorlunda uppvärmning som avslutades med att vi alla gjorde raketen två gånger. Efter det gick startskottet och ca 150 deltagare gav sig av.

Jag hade inga högre förhoppningar just denna dagen då de två föregående dagarna innefattat både en längre löpning, styrketräning och en cykeltur på 55 km. Benen kändes tunga och jag hade en rejäl träningsvärk i låren. Jag sa att allt under 30 minuter skulle jag vara nöjd med (då trodde jag att loppet var 5,0 km). Det visade sig att det fanns lite krafter i benen och de 5,5 kilometrarna avklarades på 28 minuter och 30 sekunder. Ett tempo på 5:14/km vilket jag är väldigt nöjd med.

Trots den korta distansen kändes det otroligt skönt när man kom in mot mål och blev påhejad av hela familjen och Calle som var på plats och höll ett öga på Anderssons barn medan de sprang. Tack familj och vänner för påhejningar!

Efter loppet åkte alla tre familjerna hem till Anderssons för "efter-race-fika". Ett trevlig lopp som kan bli riktigt bra om det växer lite och blir lite bättre organiserat. Som en bonus på en bra dag blev jag och paret Andersson strax före loppet fångade på bild av KalmarPostens skribent Sara.




onsdag 17 september 2014

Skoputsning, pulsträning, m.m.

Nu är det åter dags för en uppdatering. Senaste veckan har träningen sakta börjat trappas upp. Jag har kört mitt första löp-pass på över en månad. Benen kändes bra och inga smärtor efter, så nu ska jag nog våga börja löpträningen lite sakta igen.


Löpningen var en del av mitt första kombopass med cykling följt av löpning. Cyklingen var 17,5 km i 25 km/h sedan blev det ett snabbt skobyte och ut igen. Första biten fick jag rejäla krampkänningar i utsidan av vaderna, men efter lite sänkt tempo släppte det och benen blev lite mer samarbetsvilliga. Jag fick dock bryta löpningen efter 3,5 km för magen påminde mig om att jag ätit lite för tungt och för tätt inpå träningen. Kombinationen cykel med övergång till löpning kommer nu dyka upp i träningsschemat oftare.


På tal om träningsschema så har jag fortfarande inte tagit tag i detta och lagt upp ett bra schema. Just nu tränar jag bara så mycket jag hinner och känner att kroppen klarar av. Schemat blir viktigare när det är dags att börja simma och man blir lite mer styrd av det.

I förgår gjorde jag ett ryck och rengjorde mina och Malins träningsskor. Cykelskorna förvånar mig varje gång hur de kan gå från leriga klumpar till nyskick. Alla skorna blev nästan som nya, allt de behövde var lite vatten och kärlek.


Igår kom det paket från XXL! Det innehöll höstens vindjacka, en Diadora Basic Vind, skoöverdrag i neopren från Craft (som tyvärr var för små och returneras) samt en Pulsklocka från Sigma.




Jag har ju länge funderat på vad jag ska ha för pulsklocka och det är verkligen en djungel med klockor! När jag satt och kollade klockor i förra veckan såg jag denna Sigma PC 3.11 som XXL sålde för 189 kronor. Då var det inte mycket att fundera över. Det är ju lättare att börja sin pulsträning med en enkel och billig klocka för att se vad det är man saknar och känner att man behöver i en klocka innan man köper en klocka i de högre prisklasserna. Klockan är dessutom vattentät så man kan ha den när man simmar.

Nu sitter jag och läser om pulsträning och ser hur en helt ny värld inom träning öppnas. Kommande dagar ska jag se till att hitta mina olika pulszoner. Härligt med små saker som gör stor skillnad!



fredag 12 september 2014

Nya Runekakor

Dagens torra ingredienser: guldmüsli, havregryn,
dextropur, gojibär, sesamfrön, solrosfrön, kokos-
flingor, pumpafrön, dadlar, mandel, russin och salt.
Idag har det bakats nya Runekakor. Nytt för denna gången var Gojibär. Egentligen tycker jag inte om dem, men de ska ju vara så förbaskat nyttiga så jag testar en gång. Efter några mil på cykeln är man inte så kräsen så länge man får i sig energi.

En tanke som slog mig idag när jag kokte knäcksmet var KAFFE. Nästa gång ska jag testa att koka med några skopor kaffe i knäcksmeten. Både för smaken och koffeinet. Att man har kaffepulvret med i smeten kommer nog inte märkas med tanke på att många av de torra ingredienserna är ganska "grusiga" i sig.


För er som missat recept så finns det här: RUNEKAKOR


Jag skar dem denna gången lite mer som bars så de ska vara enklare att äta på cykeln. Nu ligger de i frysen och stelnar. I kväll blir det en runda på cykeln för att testa smaken på dem.





 


20 nya bars i frysen, ca 400 kronor insparade :)

fredag 5 september 2014

En vecka går snabbt

Imorgon är det dags att åka hem till Sverige igen. En vecka går väldigt fort, men är precis lagom när man reser med små barn. Jag tror vi alla är redo att åka hem nu, trots att vi haft en underbar vecka. Mycket bad, god mat och dryck. Allt har verkligen varit över förväntan.

Tyvärr fick Kira ta en pause i lite mer än ett dygn på grund av en infektion i halsen. Hög feber och svårt att svälja är inte kul när det är över 30 grader. Som tur var har hotellet en egen sjukmottagning med både sjuksköterska och en allmänläkare som kunde skriva ut febernedsättande och antibiotika. Efter mindre än ett dygn är hon nu mycket piggare och kunde till och med bada idag.

Denna veckan har verkligen bjudit på avkoppling och vila. Tjejerna har sovit lite längre på mornar och även på dagar så även föräldrar kunnat vila. 
Detta var första gången vi åkte med all-inclusive, men absolut inte sista. Att inte behöva fundera över mat, dryck, snacks och annat på en hel vecka är verkligen semester! Maten höll hög klass och det var ett brett utbud. Viner och öl var lokala men även dem av bättre kvalitet. 

Ser redan nu, 17 timmar före hemresa, fram emot nästa resa. Fast nu är jag redo att jobba ett tag igen.


Jag har hunnit läsa både "Cyklistens Anatomi", som förmodligen återkommer i en recension i eget inlägg, och Richard Carlsons "Hetsa inte upp dig för småsaker", igen. Jag tror det är tredje gången nu, men alltid lika uppfriskande.