fredag 23 januari 2015

Träningsschemat klart!

Dags att uppdatera lite på träningsfronten. Nu har jag äntligen fått lite mer struktur på min träning. Fram till slutet på maj har jag nu schemalagt all träning samt passat in de lopp jag har under perioden. 

Ett utdrag ur vårens schema.
Schemat bygger på block på fyra veckor. De tre första veckorna är en 10% ökning på föregående vecka och den fjärde är en lugnare vecka med 40% minskad intensitet för att kroppen ska hinna återhämta sig. Varje vecka har ett kortare och ett längre pass i alla tre grenarna simning, cykel och löpning. De kortare passen varvas som tempo- och intervall-pass. De längre passen fokuserar jag på just längd.

Det ska bli väldigt skönt att ha ett schema att följa och spännande och se hur detta påverkar utvecklingen. Denna årstiden är det ibland tufft att ta sig ut och träna, men det blir mycket enklare om man redan i god tid vet exakt vad man ska göra.


Nu hoppas jag bara att våren kommer lite extra tidigt i år och att vi slipper mer snö! 

fredag 9 januari 2015

Racer

Nu är det gjort, jag har skaffat en racer. Egentligen var det ett tag sedan, men nu var det dags att skriva om det. Efter mycket eftertänksamhet slog jag till på en Felt F85 Tiagra 2014 - Galaxy Black. Shimano Tiagra växlar och drivlina. Aluminium ram och framgaffel i kolfiber. Jag la även till ett par Shimano PD-A520 SPD Sport-pedaler, tempopinnar, och dubbla flaskhållare. När cykeln kom från Wiggle.se så var styrlindan och sadeln till min förvåning vit, vilket faktisk var bättre än svart.



Det blev även en trainer, Tacx Blue Matic. Mer uppdateringar om trainern och lite bilder på cykeln kommer i framtiden när jag hunnit cykla lite mer.

Nu är jag i alla fall lite mer redo för sommarens cykelutmaningar:
– Tour of Kalmar och Kalmar Mini Tri.