måndag 6 oktober 2014

Morgonlöpning och matlagning

Helgen som gick bjöd på både lite löpning och mycket matlagning! Lördagen började kl. 06.00 med en snabb kopp kaffe och ett glas vatten, sen bar det av ut i löpspåret. Det är så otroligt skönt att springa tidigt på morgonen när det fortfarande är lite skumt och kallt och sakta övergår det till dag. Det var den sjätte morgonen i rad med uppstigning kl. 06.00. Vissa mornar känns det helt ok.
Det blev nästan en halvmil i ganska raskt tempo, full fokus på stegantalet.

Senare på dagen åkte jag, tjejerna och Emil till Rugstorp och köpte ett halvt lamm till vardera familj. Eftersom att det var Kanelbullens dag så passade vi även på att fika på deras café. Himmelskt goda kanelbullar med kaffe och gårdens egna mjölk. Tjejerna fick riktiga mjölkmustascher. Efter fikat bjöds det på åktur med traktor och vagn runt gården så vi fick se alla djuren.


Helgens meny har bl.a. bestått av lammfilé, (både inner- och ytterfilé), kryddig lammgryta och medan jag skriver så puttrar en lammgryta på spisen. Jag har även kokt fond och fyllt upp frysen med övriga delar av lammet. För er som undrar, vilket jag gjorde före helgen, så blir det 14 kg kött på ett halvt lamm. De sa dock att detta lammet var lite större än vanligt. 


Det var första men absolut inte sista gången vi köper lamm, men nästa gång det är dags att köpa kött så är det nog dags att testa Kalvenäs Highland Cattle. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar