torsdag 23 oktober 2014

Tävlingsschema 2015

Jag har nu börjat fundera ordentligt på vad 2015 ska innehålla i form av tävlingar och andra utmaningar. Ett av mina mål är att genomföra alla löptävlingar i Kalmar 2015, om jag har missat att lista några nedan så meddela mig gärna. Jag planerar att köra min första cykeltävling och min första mountainbiketävling under året. Även inom triathlon blir det premiär med Kalmar Minitri på schemat. Distansmässigt är det även planerat att avsluta säsongen med premiär på maratondistans i Växjö Maraton.
Det kommer säkert tillkomma några grejer och något kanske faller bort, men nu börjar planen ta form. Jag ska planera in minst ett MTB-lopp och maj, juni och september har ju mycket plats kvar för olika lopp!

Preliminär plan: 
18/4 Skälbyloppet, Kalmar, 8 km löpning – Klart (Tid: 39:47, 5:03 min/km)
05/5 Wings for Life World Run, Kalmar, valfri längd löpning – Klart
31/5 Växjö Triathlon, 1500 m simning, 40 km cykel, 10 km löpning – Klart
27/6 Kalmar Malkars, Kalmar, 21 km löpning – Anmäld
18/7 Hornsjön Runt, Öland, 11 km terränglöpning
29/7 Atea Kalmarmilen, Kalmar, 10 km löpning
01/8 Kalmar Grand Prix Open, 140 km landsvägscykel – Anmäld
08/8 Kalmar Kanalstafett, 75 m simning, stafett 4-mannalag – Anmäld
12/8 Mini Triathlon 2015, Kalmar, 520 m simning, 18 km cykel, 4 km löpning – Anmäld
22/8 Nattloppet, Kalmar, 5,7 km löpning
27-30/8?? Öland Ultra, 300 km löpning i stafettform över fyra dagar
03/10 Världens Barn-loppet, Kalmar, 4,5 km löpning 
17/10 Växjö Maraton, Växjö, 42 km löpning 
31/12 Sylvesterloppet, Kalmar, 10 km löpning
(listan kommer att uppdateras efter hand)

torsdag 9 oktober 2014

Morgonrutiner

Det har nu gått tolv dagar med väckarklockan på 06.00. Det blir lite lättare att vakna till för var dag, även om jag snoozade en gång i morse. Morgonrutinerna med tjejerna flyter på mycket bättre när man vet att man inte har bråttom. I skrivande stund har tjejerna redan ätit klart sin frukost och jag har en halvtimme att bara dricka kaffe innan jag ska åka till jobbet.




I veckan har jag lyckats med planen att klämma in två löppass på morgonen. Tisdagar och torsdagar är numera löpdagar. Sakta men säkert börjar jag ruta in min träning lite så jag kan försöka få till någon form av schema. Morgonrunda är just nu 3,4 km runt Djurängsskogen och fokus ligger på hög kadens. 



I onsdags fick jag paket från XXL, mina efterlängtade skoöverdrag! Mina överdrag från Craft var ju tyvärr för små och de var slutsålda i storleken över så det blev ett par neuprenöverdrag från White. Denna gången passade de bättre, de känns dock lite "billiga" men det återstår att se under vintern. När jag provade skoöverdragen i onsdagskväll kunde jag inte ställa tillbaka skorna i garderoben så det fick bli en kort kvällstur. Fullmånen över Kalmarsund bjöd på vacker utsikt på rundan.




måndag 6 oktober 2014

Paket på posten!

Idag dök det upp lite roliga prylar i postfacket. En ny handgjord raktvål från Dr. K Soap Company med doft av pepparmint och en skäggolja från Mr. Bear Family med doften Woodland. Självklart kom grejerna från Shaver.se med snabb leverans som vanligt. Nu ska skägget bli snyggare än någonsin förut.


Senare i veckan (förhoppningsvis redan imorgon) kommer det mer paket! Närmare bestämt från XXL med mina nya skoöverdrag. De jag beställde senast var ju för små och fick returneras. 


Morgonlöpning och matlagning

Helgen som gick bjöd på både lite löpning och mycket matlagning! Lördagen började kl. 06.00 med en snabb kopp kaffe och ett glas vatten, sen bar det av ut i löpspåret. Det är så otroligt skönt att springa tidigt på morgonen när det fortfarande är lite skumt och kallt och sakta övergår det till dag. Det var den sjätte morgonen i rad med uppstigning kl. 06.00. Vissa mornar känns det helt ok.
Det blev nästan en halvmil i ganska raskt tempo, full fokus på stegantalet.

Senare på dagen åkte jag, tjejerna och Emil till Rugstorp och köpte ett halvt lamm till vardera familj. Eftersom att det var Kanelbullens dag så passade vi även på att fika på deras café. Himmelskt goda kanelbullar med kaffe och gårdens egna mjölk. Tjejerna fick riktiga mjölkmustascher. Efter fikat bjöds det på åktur med traktor och vagn runt gården så vi fick se alla djuren.


Helgens meny har bl.a. bestått av lammfilé, (både inner- och ytterfilé), kryddig lammgryta och medan jag skriver så puttrar en lammgryta på spisen. Jag har även kokt fond och fyllt upp frysen med övriga delar av lammet. För er som undrar, vilket jag gjorde före helgen, så blir det 14 kg kött på ett halvt lamm. De sa dock att detta lammet var lite större än vanligt. 


Det var första men absolut inte sista gången vi köper lamm, men nästa gång det är dags att köpa kött så är det nog dags att testa Kalvenäs Highland Cattle.