söndag 22 februari 2015

Statusuppdatering

Nu var det ett tag sedan jag skrev... igen. Just nu händer det ganska mycket. Vi har köpt ett radhus och håller på att sälja vår lägenhet. Träningen tar upp mycket tid, men senaste veckan har varit vila och sjukdom. Och skägget växer så det knakar :)



Som sagt, nu ska vi bli husägare, eller i alla fall radhusägare. Ett väldigt stort steg för oss som var ganska övertygade om att vi alltid skulle bo i lägenhet. I april får vi tillträde och ska börja renovera så just nu är det mycket planerande och funderande. Så nu ska även cykelverkstaden byggas från början igen i en betydligt större lokal. Denna gången blir det kombinerad cykelverkstad och gym. Jag återkommer i detta ämnet, misstänker att detta ett tag framöver även kommer vara en renoverings- och inredningsblogg.





På träningsfronten går det sakta men säkert framåt. Går nu in i sjätte veckan på träningsschemat. Första fyrveckorsperioden kändes väldigt bra, jag gillar upplägget på träningen och det känns som kroppen orkar med. Femte veckan blev mest vila då min envisa förkylning äntligen bröt ut ordentligt. Några dagars intensiv vila verkar har gjort nytta och nu känns det, peppar, peppar, som att förkylningen gett med sig. Idag blev första löpningen på en vecka och det kändes riktigt bra. Blev lite trött mot slutet men det kan nog bero på att jag mest legat på soffan senaste dagarna. Även pulsen var lite högre än vanligt.




För en vecka sedan kom lite nya godsaker från Wiggle. En ny hjälm till racern så jag slipper låna Malins. En pump så jag kan laga punka och en liten topprörsväska för bars och gels. 


Det blev även ett par nya badbyxor. Efter alla år när man tittat på folk med tajta badbyxor och konstaterat att sådana kommer jag aldrig att ha. Nu är jag en av dem med tajta badbyxor. Detta beslut var ändå ganska enkelt efter att gång på gång fått stora skavsår på låren av mina vanliga badshorts. Det var ett betydligt svårare steg att börja springa i tights. 

Simningen börjar släppa lite nu, så det ska bli extra kul att testa de nya byxorna imorgon. Efter att ha haft väldiga problem med andningen i frisimmet så känns det som det börjar fungera. Jag är dock fortfarande mycket bekvämare i bröstsim, men nu känns det som att jag kanske kan hinna få till lite distanser i frisim innan Växjö.


Till slut så bjuder jag på en bild av racern med nya tillbehör. Den var på finbesök i vardagsrummet igår och fick växlar justerade, sittpositionen fintrimmades med hjälp av frugans skarpa blick och jag riktade mitt första cykelhjul. En stor dag för racern :)